INDOOR KOLESARSKI TRENINGI – KAKO IZGLEDA USPEH?

  Prazna kolesarska dvorana fitnes centru predstavlja velike stroške. Ti nastanejo zaradi nepovrnjene investicije in tudi na račun tega, da je dvorana večino časa neizkoriščena, medtem ko se za druge storitve centra ne more uporabljati. Vpogled v fitnes industrijo razkriva neprijetno informacijo o čezdalje manjšem povprečnem znesku, katerega stranke namenijo treningu v fitnes centrih, kar…

Več

GRIT DOPRINOSI: DVIG ANAEROBNEGA PRAGA

KAJ JE ANAEROBNI PRAG? Anaerobni prag je točka, na kateri telo pride iz aerobnega območja v anaerobno. To pomeni, da za obnovo energije po naporu ne izrablja več aerobnega sistema, temveč anaerobni energijski sistem. Ko izboljšujemo svojo fizično pripravljenost, zlasti, ko treniramo na visoki intenzivnosti, izboljšujemo tudi sposobnost izkoriščanja aerobnega energijskega sistema na višjih intenzivnostih.…

Več

LAČEN INŠTRUKTOR NI DOBER INŠTRUKTOR! :)

Mnogi nas sprašujete, kaj in koliko inštruktorji jemo, da ostajamo fit ter imamo dovolj energije za vse službene obveznosti tekom dneva in seveda tudi treninge, ko moramo biti v svoji najboljši formi, da lahko vam, dragi TC-jevci, zagotovimo le najboljše. Odločili smo se, da vam razkrijemo nekakšen tipičen dnevni jedilnik vašega inštruktorja. Seveda se jedilniki…

Več

MAŠČOBE

Maščobe so bile od sredine prejšnjega stoletja na zelo slabem glasu, predvsem po zaslugi študije Ancela Keysa The Seven countries study. V študiji je Keys označil nasičene maščobe in holesterol za glavnega krivca srčno-žilnih obolenj. Po tej študiji se je oblikoval pristop k prehrani, ki temelji na visokem vnosu ogljikovih hidratov in nizkem vnosu maščob…

Več

UČINKOVITO PREHRANJEVANJE

Dandanes ima povprečen posameznik, ki želi vsaj približno skrbeti za svoje telo, se gibati, sploh pa ustrezno prehranjevati, lahko kar nekaj težav s tem, kako iz poplave vseh informacij o tem kaj jesti, česa sploh ne in kaj je dejansko zdravo za njegovo telo, izluščiti tisto, kar drži. Kako torej iz vseh teh informacij izluščiti…

Več

OGLJIKOVI HIDRATI – PRIJATELJ ALI SOVRAŽNIK?

Ogljikovi hidrati so lahko tako naši prijatelji, kot tudi naš sovražnik. Vse zavisi od tega, kakšne ogljikove hidrate uživamo, saj so nekateri telesu bolj prijazni kot drugi. Sama količina vnosa ogljikovih hidratov je odvisna od prehranjevalnega režima, kateremu posameznik sledi, prav pri vsakem pa je pomembno, kateri so tisti ogljikovi hidrati, ki jih zaužijemo. Na…

Več