fbpx

Kako začeti z Les Mills treningi?

Vsak začetek je težak ali celo strašljiv, zato smo na enem mestu zbrali nekaj nasvetov o tem kako začeti z Les Mills treningi.
DELI

Če si v svetu skupinskih treningov čisto nov se zagotovo srečuješ s številnimi vprašanji o tem kako sploh začeti, kateri trening izbrati, kakšno intenzivnost ubrati in še mnogimi drugimi. Naj te pomirimo. Čisto vsi smo bili nekoč začetniki, vsi smo enkrat prvič prestopili prag dvorane za skupinske treninge in vsi, res VSI, smo si postavljali enaka vprašanja, kot si jih zdaj postavljaš ti.

Da bodo tvoji prvi koraki lažji si lahko ogledaš spodnje videe, s katerimi boš dobil hiter vpogled v nekatere Les Mills treninge, pod videi pa te čaka še nekaj kratkih nasvetov.

Les Mills nasveti za začetnike

BODYPUMP je lahko strašljiv zaradi uporabe uteži vendar pa ti obljubimo, da ni tako. Težo, ki jo uporabljaš na treningu si prilagajaš sam, vedno pa lahko kakšno ponovitev preprosto izpustiš in dovoliš mišicam nekaj odmora.

Preveri kje lahko preizkusiš BODYPUMP

BODYATTACK, najbolj priljubljen Les Mills kardio trening je namenjen vsem, tako začetnikom, kot tudi pravim atletom. Bodi le pozoren na to, da dobro poslušaš in opazuješ inštruktorja, ki ti bo podal različno intenzivne opcije vaj.

Preveri kje lahko preizkusiš BODYATTACK.

BODYBALANCE je enostavno čudovit. Nikar se ga ne boj, tudi če spadaš med tiste bolj “zategnjene” posameznike. Zanimiv in dinamičen trening gibljivosti je zagotovo odličen prvi korak v svet skupinskih treningov.

Preveri kje lahko preizkusiš BODYBALANCE.

LES MILLS CORE je tisti, ki bo okrepil tvoj trup od znotraj navzven. Ne, ne pričakuj 30 minut trebušnjakov. Trup je mnogo več kot samo six-pack, zato te na prvem treningu čaka kar nekaj prijetnih presenečenj.

Preveri kje lahko preizkusiš LES MILLS CORE.

Za BODYCOMBAT ne rabiš biti mojster borilnih veščin. Potrebuješ le nekaj volje in željo po tem, da preizkusiš nekaj novega, drugačnega. Zaupaj sebi in svojemu inštruktorju, ki te bo vodil skozi vse udarce in brce treninga.

Preveri kje lahko preizkusiš BODYCOMBAT.

Na skupinskem treningu nisi nikoli sam

Velika prednost skupinskih treningov v primerjavi z individualnimi je ta, da nikoli nisi sam. Nad tabo vsak trenutek bdi inštruktor, za dodatno motivacijo pa skrbijo vsi ostali udeleženci treninga. Vseeno pa se na svoj prvi obisk treninga lahko pripraviš.

  • Na prvi trening pridi vsaj 15 minut pred pričetkom. Zaposleni v izbranem fitnes centru ali telovadnici ti bodo z veseljem priskočili na pomoč z informacijami o treningu.
  • Povej inštruktorju, da treninga še ne poznaš. Tako bo inštruktor med treningom še bolj pozoren nate in tvojo izvedbo, hkrati pa ti bo lahko podal različno intenzivne opcije vaj in s tem trening prilagodil tvojim trenutnim sposobnostim.
  • Opazuj in poslušaj inštruktorja. Opazuj njegove gibe, poslušaj njegove napotke, da boš lažje sledil treningu.
  • Ne obupaj! Vsak prvi trening je težak. Ne bomo trdili, da je drugi lažji, vseeno pa postane lažje že zaradi tega ker poznaš okolje in ljudi.

Tako, opremljen si s prvimi informacijami, zdaj je čas, da samozavestno odkorakaš na prvi trening. Mi pa bomo vedno veseli, če nam svojo prvo izkušnjo s treningom sporočiš preko naših socialnih omrežij.

Dobra fitnes oprema, je več kot fitnes oprema.

DELI

treningi in nasveti

Prijavi se in prejemaj treninge in nasvete kako lahko s treningi doma postaneš boljši športnik ali bolj fit.