Znanje je privilegij, moč posameznika in ključ do uspeha.
Zagotovilo uspešnosti, prepoznavnosti in nenehne rasti sistema Les Mills™ gre z gotovostjo pripisati tudi njihovemu procesu izobraževanja.

OSNOVNO IZOBRAŽEVANJE

Vsak posameznik, ki si želi vstopiti v svet skupinskih vadb in postati licenčni inštruktor enega ali več LM programov, mora najprej uspešno zaključiti osnovno izobraževanje za želeni program. Seznani se s prepletom 5 ključnih elementov (koreografija, tehnika, trenerstvo, povezovanje in nastop), njegovo osnovno šolanje pa se zaključi z oddajo svojega videoposnetka odvodene ure, na podlagi katerega prejme inštruktorski cerifikat.

NAPREDNO IZOBRAŽEVANJE

Les Mills sistem si prizadeva kreirati kakovostne inštruktorje. Zato mora vsak licencirani inštruktor v roku enega leta od licenciranja začeti z naprednim šolanjem. Napredno šolanje je sestavljeno iz 2 modulov. Prvi modul, oz. napredno izobraževanje 1. stopnje je enodnevno šlanje, katerega mora inštruktor opraviti v enem letu po licenciranju. Po opravljenem modulu postane Les Mills napredni inštruktor.  Drugi modul, oz. napredno izobraževanje 2. stopnje je dvodnevno šolanje, katerega mora inštruktor opraviti v roku pol leta od opravljenega prvega modula naprednega izobraževanja. Opravljeni drugi modul inštruktorju prinaša naziv Les Mills PRO inštruktor. Napredno šolanje je za vzdrževanje licence Les Mills inštruktorja obvezno.

NADALJEVALNA IZOBRAŽEVANJA

Nadaljevalna izobraževanja so organizirana vsake tri mesece in so sestavljena iz dveh delov. Prvi je splošni del, katerega obravnavano temo poslušajo vsi LM inštruktorji ne glede na program, drugi del pa predstavlja predavanje, katerega tema se nanaša izključno na posamezen program. Inštruktor se mora za vzdrževanje licence udeležiti treh od štirih organiziranih izobraževanj letno.

LES MILLS SISTEM IZOBRAŽEVANJ

Sistem izobraževanj in pripadajoča literatura sta enaka za vse inštruktorje po programih, obseg znanj pa se kvartalno nadgrajuje na četrtletnih nadaljevalnih izobraževanjih. Obravnavane teme niso nikoli naključne, izbrane so na podlagi povratnih informacij s strani LM inštruktorjev sveta, LM trenerjev, agencij, vadečih, trendov in raziskav z različnih področij; anatomije, trženja, ekonomije, nadgradnje posameznika… Nabor znanj je širok in daje vsakemu LM inštruktorju dodatno samozavest in ga uvršča v sam vrh športne elite po znanju in strokovnosti.

POSTANI LES MILLS INŠTRUKTOR

Želiš postati del svetovno najuspešnejšega sistema fitnes skupinskih vadb?

Potem moraš:
biti v navezi z licenčnim centrom ali centrom, ki bo to še postal,
biti v dobri telesni pripravljenosti in mentalno močan,
imeti željo po delu z ljudmi,
opraviti osnovno izobraževanje za željeni program in nadaljevati z naprednim šolanjem.

Dobrodošel v svetu Les Mills™ skupinskih vadb!